Wysłany: Pią, 20 Sty 2012, 21:38 Temat postu: Alchemy plus mały mindfuck
Witam.
Przede wszystkim chciałbym się zapytać o działanie feromonów alchemy i perception. Czy działają? Jak działają? Jak stosować w połączeniu (feromony w żelu? O.o)?
Następnie moje pytanie kieruję do bardziej obeznanych w biologii i chemii. Otóż zastanawia mnie, jak chemicy w LaCroy Chemicals mogli stworzyć lotną oksytocynę? Może to wynika z braku wiedzy ale z tego co wiem ten hormon nie może być w postaci wziewnej. W dodatku zastanawia mnie jego wpływ na płeć przeciwną. Przecież oksytocyna wpływa na skurcz mięśni pochwy i zwężenie naczyń. U kobiet bynajmniej nie poprawia nastroju.
Z góry dzięki za sensowne odpowiedzi
Pozdrawiam
Panda _________________ W konsumpcyjnym świecie bardziej opłaca się stworzyć coś samemu niż bazować na wpływie mas.
Wysłany: Nie, 01 Kwi 2012, 17:14 Temat postu: Re: Alchemy plus mały mindfuck
Panda napisał:
Witam.
Następnie moje pytanie kieruję do bardziej obeznanych w biologii i chemii. Otóż zastanawia mnie, jak chemicy w LaCroy Chemicals mogli stworzyć lotną oksytocynę? Może to wynika z braku wiedzy ale z tego co wiem ten hormon nie może być w postaci wziewnej.
Panda
Bardzo dobre pytanie. Sama się nad tym zastanawiałam. Oksytocyna to hormon. Może być podawana w formie leku, ale jako zastrzyk, nie do inhalacji.