|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Rasta  uzależniony
|
Wysłany: Nie, 06 Cze 2010, 11:06 Temat postu: |
|
|
@Kruk
a jednak dalej prowadzisz swoją krucjatę
| Cytat: | | wolę polegać na sobie; jeśli się dobrze bawiłem BO alkohol/zioło zmienił moje zachowanie/charakter to nie czuję się w porządku sam ze sobą bo wolę sam pracować nad swoim zachowaniem i charakterem na trzeźwo i zachowac przy tym twarz. |
a tutaj ocierasz się już o hipokryzję, bo jeśli tak bardzo chcesz polegać TYLKO na sobie, to co robisz na forum poświęconemu feromonom? odstaw feromony i bądź sobą, a wtedy będziesz znacznie bardziej wiarygodny jako kaznodzieja nawracający świat
| Cytat: | Tak jak drogi Rasta ocenia mnie jako nieuka i ciemnotę ponieważ nie interesują mnie korzyści wynikające z jarania  |
a gdzie ja cię tak niby oceniłem? jedyne, co mnie zirytowało, to to, że wbijasz się na wątek, na którym nie masz nic do powiedzenia, poza tym, że ten wątek ci się nie podoba. litości... _________________ prawda o feromonach - http://rasta.feroblog.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kruk  uzależniony
Sprawdzone: BTB, The Edge, NPA, Pheromax, Chikara, Perception
|
Wysłany: Nie, 06 Cze 2010, 11:08 Temat postu: |
|
|
mystro:
Ja bym nie porównywał tych dwóch sytuacji. Ja nie czuję się w obowiązku krzewienia jakichkolwiek idei na tym polu, niech każdy robi ze sobą co chce. Inny przykład: ja chodzę na siłkę i unikam alkoholu żeby ćwiczenia dawały lepszy efekt. Nieskromnie przyznam że po miesiącach ćwiczeń mam nawet niezłą sylwetkę. A są faceci co tyłka z domu nie ruszają i chleją dzień w dzień, brzuchy mają jak bojlery a tricepsu brak. I co - mam do nich tłuc żeby zmienili swój styl życia i wzięli się za siebie? Po co mi to? Niech sami do tego dojdą tak jak ja doszedłem albo żyją tak dalej skoro się im podoba. Ale ze swojej perspektywy mogę oceniać takich facetów inaczej niż kumpli z siłki. _________________ Prywatny ranking feromonów:
1. BTB + PHX
2. Chikara
3. BTB
Ostatnio zmieniony przez Kruk dnia Nie, 06 Cze 2010, 11:18, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
traq  uzależniony

Sprawdzone: Pheromax, NPA, BTB, The Edge, Love&Desire, Pheromone essence, P6
|
Wysłany: Nie, 06 Cze 2010, 11:11 Temat postu: |
|
|
@mystro Hehe, niezły jesteś jeśli porównujesz naturalne ziółko z samobójstwem. Niestety, czy chcesz tego czy nie, zostałeś wprowadzony przez kogoś w błąd i brutalnie okłamany. Nie ma udokumentowanej śmierci od palenia marihuany, w przeciwieństwie do legalnych narkotyków (alkohol i papierosy).
Nie wiem czy wiesz, ale w niektórych krajach ( i stanach US ) można kupić MJ na receptę. To lekarstwo, które pomaga. Nadmiar wszystkiego szkodzi, od picia, przez witaminy po powietrze (od hiperwentylacji można stracić przytomność). _________________ feromony
feromony
ludzkie feromony |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kruk  uzależniony
|
Wysłany: Nie, 06 Cze 2010, 11:17 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | a tutaj ocierasz się już o hipokryzję, bo jeśli tak bardzo chcesz polegać TYLKO na sobie, to co robisz na forum poświęconemu feromonom? odstaw feromony i bądź sobą, a wtedy będziesz znacznie bardziej wiarygodny jako kaznodzieja nawracający świat |
Rasta, nie wiem jak tobie ale mi feromony nie zmieniają sposobu myślenia i świadomości. Jeśli po feromonach czujesz się tak samo zakręcony jak po 4 piwach to masz fajnie, ja trzeźwość umysłu i kontrolę nad sobą jednak zachowuję.
| Cytat: | a gdzie ja cię tak niby oceniłem? jedyne, co mnie zirytowało, to to, że wbijasz się na wątek, na którym nie masz nic do powiedzenia, poza tym, że ten wątek ci się nie podoba. litości...
|
Przeczytaj łaskawie post jakim wbiłem się w ten wątek i powiedz mi, gdzie tam się kogokolwiek czepiam? Gdybyś nie zaczął bezsensownego biadolenia które w ewidentny sposób mnie obrażało to na tamtym jednym poście by się mój udział w tym temacie skończył. Niestety, jesteś kolejnym z wielu ludzi z którymi rozmawiałem na ten temat którzy każdego kto nie pali bo nie chce wyzywa od ciemnoty/nieuków/bojówek Giertycha i w ogóle chce za wszelką cenę zmieszać z błotem. Proszę uprzejmie, poużywaj sobie dziecko, ja mam tylko nadzieję że bardziej ogarnięci ludzie (nawet Ci po przeciwnej stronie barykady, jak np. traq) wiedzą co chcę przekazać i to rozumieją. _________________ Prywatny ranking feromonów:
1. BTB + PHX
2. Chikara
3. BTB |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
traq  uzależniony

|
Wysłany: Nie, 06 Cze 2010, 11:22 Temat postu: |
|
|
No tak rozumiem i cały ten spór jest właściwie bezsensowny, barman po piwie wszystkim i soczek Krukowi  _________________ feromony
feromony
ludzkie feromony |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rasta  uzależniony
|
Wysłany: Nie, 06 Cze 2010, 11:25 Temat postu: |
|
|
| traq napisał: | No tak rozumiem i cały ten spór jest właściwie bezsensowny, barman po piwie wszystkim i soczek Krukowi  |
i to by było chyba na tyle chociaż już sobie wyobrażam moment, w którym np. napiszę, że uprawiałem miłosne igraszki, jadąc za kierownicą samochodu. Wówczas pewnie Kruk wysmaży coś w stylu: "jazda bez pasów jest niebezpieczna i sprzeczna z kodeksem drogowym. Czy zdajesz sobie sprawę, że złamałeś polskie prawo?!"  _________________ prawda o feromonach - http://rasta.feroblog.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
mystro  uzależniony
Sprawdzone: Pheromax , Perception , The Edge
|
Wysłany: Nie, 06 Cze 2010, 11:30 Temat postu: |
|
|
Nie chodzi mi o porównanie dosłowne samobójstwa z użytkowaniem marihuany. Podałem tylko przykład sytuacji , którą nie trzeba rozumieć dosłownie.
A jeżeli Rasta jesteś w Holandii to nikt ci nie zabroni palenia marihuany w tym kraju , choć jesteś obywatelem Polski , powinieneś pamiętać , że łamiesz prawo paląc marihuanę , chyba że jesteś obywatelem Holandii to wtedy inna sprawa. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
farjestad  uzależniony
Sprawdzone: be2easy
|
Wysłany: Nie, 06 Cze 2010, 13:57 Temat postu: |
|
|
| mystro napisał: |
A jeżeli Rasta jesteś w Holandii to nikt ci nie zabroni palenia marihuany w tym kraju , choć jesteś obywatelem Polski , powinieneś pamiętać , że łamiesz prawo paląc marihuanę , chyba że jesteś obywatelem Holandii to wtedy inna sprawa. |
I tu jest bład ;p poczytaj kk zanim sie wypowiesz, a rasta mozesz do cieszyna jechac nie musisz do holandii zeby sie nakurzyc _________________ Bo człowiek jest jak qr..wa i pójdzie tam gdzie mu więcej "zapłacą" |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kruk  uzależniony
|
Wysłany: Nie, 06 Cze 2010, 15:19 Temat postu: |
|
|
Rasta... Czepiasz się ciągle tego:
| Cytat: | | Akurat co innego kwestia niepełnoletności a co innego dyskusje w ewidentny sposób naruszające prawo (bo czy tobie się to podoba czy nie to fakt jest taki że posiadanie marihuany w naszym kraju jest nielegalne). |
Ja jedynie chciałem cię delikatnie uświadomić, że co innego rozmowa na temat tego co jest w Polsce dozwolone ale z ograniczeniem wiekowym a co innego o tym co jest całkiem nielegalne.
| Cytat: | | 3. wszyscy chyba mamy tutaj 18 lat skończone, więc możemy sobie spokojnie porozmawiać na tematy dla dorosłych, prawda? Jasne, że tematyka typu: "użyłem phx i w tramwaju dziewczyny spoglądały na mnie zaczepnie, czy to działanie fero?" jest interesująca, ale czasem można chyba też pogadać o sprawach dla bardziej zaawansowanych feromaniaków Twisted Evil |
Nie obchodzi mnie czy łamiesz prawo czy nie, pomyliłes pojęcia więc zwróciłem na to uwagę a ty w każdym poście mi to wytykasz jakbym co najmniej ci groził. Wyluzuj. _________________ Prywatny ranking feromonów:
1. BTB + PHX
2. Chikara
3. BTB |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Administrator Ferum Admin
|
Wysłany: Pon, 07 Cze 2010, 09:51 Temat postu: |
|
|
Odstawcie lepiej papierosy, alkohol, wyjedźcie z miasta i przestańcie jeść w mcdonaldzie
Koniec ataków! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
njoy69  potencjalny
|
Wysłany: Sob, 12 Cze 2010, 16:51 Temat postu: |
|
|
Ale się obśmiałem... dawno nie miałem tak dobrego nastroju =D
A gdyby tylko niejaki lucas potrafił korzystać z google.com nie byłoby żadnej dyskusji... =] _________________ A puro dolor... |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Fleurety  uzależniony

Sprawdzone: P6 Super/ Mega, PHX/ Oxy, BTB, The Edge, Chikara
|
Wysłany: Nie, 13 Cze 2010, 12:40 Temat postu: Re: Feromony + seks + używki |
|
|
| Rasta napisał: | Mam za sobą eskperymenty różnego rodzaju. Ostatnio jednakowoż przypomniałem sobie pewną mieszankę: fero + seks + THC. Jestem ciekaw, czy ktoś z Was tego próbował i może podzielić się swoimi doświadczeniami. Jak dla mnie po prostu bomba. O ile zawsze uważałem, że trzymam w łóżku zadowalający poziom, to jednak nie często zdarza mi się, aby kobieta dziękowała za seks ze łzami w oczach, a tak właśnie było kilka nocy temu. Pytanie: czy to zbieg okoliczności, czy też efekt tego, że poza fero, działał na nas również joint  |
Jej dziękowanie w zdecydowanej mierze było pod wpływem trawki Ale fero mogło trochę was pobudzić. Sam po PHX mam niezłą chcicę i jestem wraz z partnerką 2 razy bardziej napalony ( nie upalony ).
Ale nie każdemu służą dragi w seksie. Jedni mają bajeczną jazdę, inni jazdę, ale mniej seksualną. I tak stwierdzam, że najlepszy seks jest na trzeźwo.
A wódki, to już całkowicie unikam, bo po kieliszku robię się bardzo namiętny i nawet jakiejś potworze może się wtedy poszczęścić
A ja potem mogę mieć kaca moralnego.
A co do marihuany to dodam, że jest narkotykiem. Palona od czasu do czasu nie jest zbyt szkodliwa, pewnie nie bardziej niż codzienne wdychanie smogu miejskiego. Jednak palona codziennie przez lata jest bardzo szkodliwa. Powoduje otępienie (zmniejszenie inteligencji), degradację osobowości i zobojętnienie na innych. I mogę wam to powiedzieć po kilkunastu latach doświadczenia z osobami palącymi.
Dodatkowo marihuana sprzyja sięganiu potem po inne nakotyki. Przeważnie zaczyna się od trawki. Jako były narkoman, producent i handlarz dziś jestem zdecydowanie przeciw narkotykom i przeciw legalizacji marihuany. Dziś nie biorę, jestem przeciw narkotykom i dopiero czuję, że żyję. Konsekwencje narkotyków są naprawdę groźne. Oczywiście nie ma w tym nic złego jak ktoś raz na jakiś czas sobie przypali. Wszystko jest dla ludzi. Palili wasi ojcowie, wy i będą palić wasze dzieci. Zdecydowana większość ludzi po prostu wyrasta z trawki.
Gorzej z osobami słabymi psychicznie, które w narkotykach szukają lepszego świata. Ale ten problem nie dotyczy raczej nikogo z tego forum.
Wszyscy macie po trochu rację. Dyskusja może niepotrzebnie przerodziła się w emocjonalną kłótnię, ale wiele też zostało powiedziane ciekawych rzeczy.
Reasumując: 1. Pewnie, że można sobie urozmaicać życie, byle kiedyś nie przekroczyć linii bez odwrotu.
2. trawka jest narkotykiem i szkodzi zdrowiu, choć nie tak bardzo jak inne nakotyki.
3. To czy ktoś pali, to jego sprawa jeśli nie szkodzi tym innym ludziom.
Jeśli jest z tym szczęśliwy, to OK. Ale też dobrze, aby wiedział, że nakotyki nie są nieszkodliwe. Każdemu narkomanowi wydaje się, że nie jest uzależniony i może w każdej chwili z tym zerwać. To jest właśnie psychiczne uzależnienie. Ja nikogo z was nie chcę tu pouczać jako starszy kolega. Forum jest o feromonach. W temacie było o urozmaicaniu i chyba na tym możemy poprzestać, bez krytykowania innych.
A co do autora tematu, to że sobie zapalił z dziewczyną do seksu, nie znaczy że jest nałogowym narkomanem. |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
faisca777  potencjalny
Sprawdzone: Perception, BTB, PHX, PHX OXY, Chikara, Perfect Ten, Relationship Magic, The Edge, NPA
|
Wysłany: Nie, 13 Cze 2010, 15:48 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z Fleuerty.
Ja osobiście nie dałem się namówić, aby palić/ brać, bo zawsze bardzo dbałem o swoje zdrowie. Jednakże miałem wielu kolegów, którzy systematycznie palili ganję oraz łykali coś w stylu amfy i muszę powiedzieć, że po latach, choć kiedyś byli towarzyscy, energiczni i przesympatyczni, to teraz mając po dwadzieścia parę lat są wrakami ludzi!
To co jarali i brali doprowadziło ich do nieodwracalnych zmian w mózgu. Tak więc wiem o tym, że marycha jest mniej szkodliwa niż papierosy, w niektórych krajach jest legalna itd., ale to nie zmienia faktu, że degraduje ona na stałe i ja to wiem z autopsji.
Poza tym moi koledzy o amfie czy marysi też podpierali się pseudo-argumentami, że to dobre jest, że to nie szkodzi, że to słabo uzależnia itp. Tak robią typowi narkomani. Mówią o tym jakby to było "takie niby nic", przecież to "nie koka i nie hera". A ja wiem, że to kłamstwo.
Pozdrawiam |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
traq  uzależniony

|
Wysłany: Nie, 13 Cze 2010, 16:47 Temat postu: |
|
|
faisca777, nie porównuj amfetaminy do marihuany i nie stawiaj ich na równi. Amfe otrzymasz przez skomplikowane (przynajmniej dla mnie) reakcje chemiczne, a MJ po wsadzeniu sadzonki do ziemi. Sam znam osoby, które i palą i wąchają. Palącym krzywda się nie dzieje, a amfa zostawia nieodwracalne ślady i uzależnia fizycznie.
Fleurety, skoro twierdzisz, że raz na jakiś czas można to skąd niechęć do legalizacji? Legalizacja tak naprawdę nie zmieni nic jeśli chodzi o dostępność MJ. Zmieni jej jakość i umożliwi hodowanie na własny użytek. Komu to zaszkodzi? Zresztą to co ludzie robią ze swoim życiem to tylko i wyłącznie ich sprawa. Państwo ani inni ludzie nie powinni się wtrącać. _________________ feromony
feromony
ludzkie feromony |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
faisca777  potencjalny
Sprawdzone: Perception, BTB, PHX, PHX OXY, Chikara, Perfect Ten, Relationship Magic, The Edge, NPA
|
Wysłany: Nie, 13 Cze 2010, 18:10 Temat postu: |
|
|
Hola!
Ja nie porównywałem afmy do marychy, bo znam różnicę między nimi. Ja tylko pisałem o moich kolegach, którzy brali raz to, raz tamto.
A w ogóle, to nie chce mi się już pisać o narko.; to forum o feromonach. Tym bardziej nie mam ochoty na dyskusje. Powiedziałem tylko o swoim zdaniu na temat doświadczeń innych  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|