Forum Feromony :: Ferum.pl :: Bez cenzury o feromonach

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Poziomy użytkowników, rangi
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Feromony :: Ferum.pl :: Bez cenzury o feromonach -> Pytania i uwagi techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sephiroth
uzależniony

[ Doświadczony ]

Sprawdzone: NPA; Perception; Chikara

PostWysłany: Nie, 03 Wrz 2006, 22:57    Temat postu: Poziomy użytkowników, rangi Odpowiedz z cytatem

Witam!

Śledzę często, nawet bardzo często zawartośc tego forum, zresztą kilki innych też, i zastanawiam sie dlaczego nie ma tu czegoś takiego jak rangi.

Proponowałbym wprowadzenie czegoś takiego jak rangi.

Wiem, rozumiem, ze jest to forum tematyczne dotyczące tylko feromonów, jest mało użytkowników i na ogół jest ok ale cos takiego jak rangi mogłoby usprawnic działanie forum.

Uzytkownicy nie udzielający się mogliby wtedy byc blokowani, albo można by im zmniejszac uprawnienia, za to dla uzytkowników aktywnych można by wtedy udostępnic wyższy poziom dostępu, ew sklep feromony.pl mógłby może zapewnic jakieś promocje? Moim zdaniem to byłoby ciekawe, motywowało też do świadomego i sumiennego uczęszczania na forum i udzielania się.

Co na to inni? W szczególności administratorzy?

i motorki
i komputerki
i dziewczynki
czyli wszystko to co tygryski lubią najbardziej ;D
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
simon_85 Płeć:Mężczyzna
uzależniony

[ Doświadczony ]

Sprawdzone: Pheromax,Chikara,The Edge, Perception

PostWysłany: Pon, 04 Wrz 2006, 06:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tez nad tym myslalem zeby nagradzac jakimis promocjami uzytkownikow,ktorzy duzo sie udzielaja na forum np Ja,Ali i oczywiscie Sephiroth Wink
.Mysle ze ci,ktorzy malo sie udzielaja na forum nie powinni byc blokowani,po 1 byloby jeszcze mniej uzytkownikow,a po 2 moze oni tylko chca sie tylko czegos konkretnie dowiedziec,a udzielac sie albo nie chca, albo nie maja o czym pisac.
Takie jest przynajmniej moje zdanie,fajnie ze napisales ten temat.
Czekamy na opinie administratorow Smile

pozdrawiam Exclamation
Powrót do góry
ferum Płeć:Mężczyzna
uzależniony

[ Doświadczony ]

PostWysłany: Pon, 04 Wrz 2006, 10:22    Temat postu: Re: Poziomy urztkowników, rangi Odpowiedz z cytatem

Będą rangi. Może więc macie jakieś propozycje nazw dla amatorów i fero-guru? Smile

Pozdrawiam!
Ferum
ferum@feromony.pl
http://www.feromony.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Sephiroth
uzależniony

[ Doświadczony ]

PostWysłany: Pon, 04 Wrz 2006, 16:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

Mysle ze ci,ktorzy malo sie udzielaja na forum nie powinni byc blokowani,po 1 byloby jeszcze mniej uzytkownikow,a po 2 moze oni tylko chca sie tylko czegos konkretnie dowiedziec,a udzielac sie albo nie chca, albo nie maja o czym pisac.

hmmm masz rację... ale zawsze mógłby powstac dział tylko dla wtejemniczonych, z większą liczbą postów albo coś...

ferum:
Cytat:

Będą rangi. Może więc macie jakieś propozycje nazw dla amatorów i fero-guru? Smile

Na amatorów może coś takiego: Świerzak
w grypserce więziennej oznacza kogoś nowego, jeszcze nie wtajemniczonego w sposób życia w więzieniu.

Na osoby pytające o różne ciekawe rzeczy w kilku(nastu) tematach można by mówic: Uczeń feromator
WinkWinkWink

Na tych, którzy odpowiadają, sami pytają ale jeszcze nie używali fero, tylko narazie dokształcili się w temacie i pomagają Świerzakom (to tak jak ja;)) oraz angażują się w życie forum proponuję nazwę Zasłużony albo ZaaFEROwany/aSmile

A dla osób, które same kożystją z feromonów (i ja już niedługo też kupię sobie fero;)) , i robią wszystko to co ZaaFEROwani mogłaby byc jakaś szczególna nazwa... może FeroMan? a dla kobiety ranga równożędna FeroWoman? Fero-Guru też jakoś mi sie podoba;) jest git;)

Jednocześnie dla niektórych rang mogłyby byc jakieś zniżki w sklepie, np 0,5% dla ucznia, 3% dla zaaferowanego i 5 dla FeroMana? Albo jakies inne promocje.... To byłoby ciekawe;) i miłe dla klientów.

i motorki
i komputerki
i dziewczynki
Powrót do góry
ali Płeć:Mężczyzna
uzależniony

[ Doświadczony ]

Pochwał: 1
Sprawdzone: Alchemy Man, Alchemy GOLD, RM, Pheromax, NPA, Perception, Chikara (gel i spray) oraz Love&Desire

PostWysłany: Pią, 08 Wrz 2006, 18:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się całkowicie! Rangi są bardzo ciekawe!

Moja skromna propozycja; Zainfekowany, Uzależniony.

Dodam też, że mniej się teraz będę udzialał na forum, gdyż mam szkołę, lecz w każdy wekend będę odwiedzał ferum.

WIARA CZYNI CUDA!!!

Ostatnio zmieniony przez ali dnia Pią, 08 Wrz 2006, 18:25, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Sephiroth
uzależniony

[ Doświadczony ]

PostWysłany: Pią, 08 Wrz 2006, 18:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A się trochę zastanawiałem, dlaczego Ciebie nie ma;)

Jeśli powiem, że będziemy czekac na Twoje spostrzeżenia to chyba nie skłamię;)

Heh spoko pomysły;)Razz

i motorki
i komputerki
i dziewczynki
Powrót do góry
uzależniony

[ Doświadczony ]

Sprawdzone: Alchemy Man, Alchemy GOLD, RM, Pheromax, NPA, Perception, Chikara (gel i spray) oraz Love&Desire

PostWysłany: Pią, 08 Wrz 2006, 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sephiroth napisał:
A się trochę zastanawiałem, dlaczego Ciebie nie ma;)

Jeśli powiem, że będziemy czekac na Twoje spostrzeżenia to chyba nie skłamię;)

Heh spoko pomysły;)Razz

W dni powszednie mieszkam w internacie w Szczecinie i też tam chodzę do szkoły. Miał być też tam internet, ale jakoś się to zakładnie ciągnie i ciągnie...

Miło mi, że będziecie czekać na moje spostrzeżenia. Ale już chyba dla wielu użytkowniów pomogłem!

A ja mam jeszcze jedną propozycję. Mianowicie można byłoby wprowadzić opcję pochwał "+", czyli tzw. plusy

WIARA CZYNI CUDA!!!
Powrót do góry
Glatz
potencjalny

Sprawdzone: Pheromax, Chikara

PostWysłany: Sro, 11 Paź 2006, 00:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
Jestem nowy na forum, mam na imię Wojtek i tak jak większość z Was jestem tu po to bo ciekawi mnie temat feromonów.

Wracając do tych propozycji:
Cytat:
Tez nad tym myslalem zeby nagradzac jakimis promocjami uzytkownikow,ktorzy duzo sie udzielaja na forum np Ja,Ali i oczywiscie Sephiroth Wink
Jak najbardziej popieram ten pomysł i wiem, że drobne upominki motywują ludzi do dalszej motywacji w udzielaniu się na forum (pomaganiu innym itp.) Wiem to z doświadczenia bo sam prowadzę podobne akcje na innych forach.
Cytat:
Mysle ze ci,ktorzy malo sie udzielaja na forum nie powinni byc blokowani,po 1 byloby jeszcze mniej uzytkownikow,a po 2 moze oni tylko chca sie tylko czegos konkretnie dowiedziec,a udzielac sie albo nie chca, albo nie maja o czym pisac.
Oczywiście całkowita racja. Trzeba pamiętać, że Forum - to miejsce w, którym ludzie wymieniają swoje poglądy, zarazem robiąc to (pisząc) dla innych (najczęściej w celach edukacji) ludzi , którzy nie mają nic do powiedzenia na ten temat. Blokowanie czy kasowanie ich jest zbrodnią i jest zabójcza dla ideii for.
odnośnie kasowania uzytkowników - najlepiej kasować tych co się nie logują przez np. 8 miesięcy. Miało by to na celu utrzymanie realnych statystyk, oraz łatwiej by się sprawowało władzę administracyjną.

Odnośnie rang: Jest to fajna przydatna rzecz. Aczkolwiek ma swoje wady i zalety. Mam propozycję co do rang - aby utworzyć kilka rang specjalnych np:
Fero tester xxxxx - za xxxxx wstawiamy nazwę feromonów. Czyli rangę nadajemy osobie, która zna konkretny produkt (są takie osoby na forum co lubią i dobrze znają akurat dany produkt)
Fero bloger - Osoba pisząca blogi. Odnośnie tego tematu http://ferum.pl/viewtopic.php?t=71
Fero znawca - rangę tą można nadawać osobom, którzy rzeczowo udzielają się na forum, i zarazem mają rozeznanie w różnych typach - czyli testowali przynajmniej kilka rózynch produktów.
To jest tylko kilka propozycji odnośnie rang specjalnych, dla zwykłych szaraczków - użytkowników można zastosować jakieś pospolite rangi.

I jeszczę parę uwag odnośnie forum:
1. Przydały by się avatarki na forum
2. W profilu można by dać rubrykę : ulubiony feromon i używane feromony.
3. Zmienić styl forum ze standartowego na jakiś styl pod kolor stronki.
4. Przydało by się pole GG w profilu.
Powrót do góry
Sephiroth
uzależniony

[ Doświadczony ]

PostWysłany: Sro, 11 Paź 2006, 19:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hejo;)

Cytat:
Odnośnie rang: Jest to fajna przydatna rzecz. Aczkolwiek ma swoje wady i zalety. Mam propozycję co do rang - aby utworzyć kilka rang specjalnych np:
Fero tester xxxxx - za xxxxx wstawiamy nazwę feromonów. Czyli rangę nadajemy osobie, która zna konkretny produkt (są takie osoby na forum co lubią i dobrze znają akurat dany produkt)
Fero bloger - Osoba pisząca blogi. Odnośnie tego tematu http://ferum.pl/viewtopic.php?t=71
Fero znawca - rangę tą można nadawać osobom, którzy rzeczowo udzielają się na forum, i zarazem mają rozeznanie w różnych typach - czyli testowali przynajmniej kilka rózynch produktów.
To jest tylko kilka propozycji odnośnie rang specjalnych, dla zwykłych szaraczków - użytkowników można zastosować jakieś pospolite rangi.

To mi się nawet podoba, taka opcja byłaby spoko;)

Cytat:

A to już niekoniecznie - to jest forum tematyczne, feromonowe. Jest przjrzyste, szybko się ładuje bez awaratków, ma przyciągnąc ludzi treścią a nie formą.

Cytat:

2. W profilu można by dać rubrykę : ulubiony feromon i używane feromony.
4. Przydało by się pole GG w profilu.

A tu jestem za, spoko pomysły;)

i motorki
i komputerki
i dziewczynki
Powrót do góry
Glatz
potencjalny

Sprawdzone: Pheromax, Chikara

PostWysłany: Sro, 11 Paź 2006, 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Cytat:

A to już niekoniecznie - to jest forum tematyczne, feromonowe. Jest przjrzyste, szybko się ładuje bez awaratków, ma przyciągnąc ludzi treścią a nie formą.

Wiesz większość for przeważnie jest tematycznych. Pamiętaj, że wiele osób to wzrokowcy i bardzo często rozpoznają forumowiczów po avatarku bo z zapamiętaniem konkretnych osób/nicków jest ciężko. Puki forum jest małe i mamy mało userów to nie będzie tego problemu. A co do formy i treści: Ludzie, którzy interesują się tematyką feromonów tak czy siak będą korzystać z forum nie zależnie od tego czy forum będzie różowe, czy będą avatartki czy nie.
Powrót do góry
Administrator
Ferum Admin

[ Doświadczony ]

PostWysłany: Sro, 25 Paź 2006, 08:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgodnie z prośbą, avatarki od dzisiaj są dostępne.
Powrót do góry
Sephiroth
uzależniony

[ Doświadczony ]

PostWysłany: Sro, 25 Paź 2006, 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajnie, że już są dostępne:DVery HappyVery Happy

Ale.... nie fajnie, bo nie mogę wgrac obrazka:(

Jego wymiary to 71X77 piks, rozmiar 4kB....

I nie da się:(

Co jest?

i motorki
i komputerki
i dziewczynki
Powrót do góry
Administrator
Ferum Admin

[ Doświadczony ]

PostWysłany: Wto, 26 Gru 2006, 14:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od dzisiaj dostępne są rangi.

nowy - od 0 wpisów
potencjalny - od 10
tester - od 30
uzależniony - od 100
doświadczony - 700
zawodowiec - 750
guru - 1000

Czekam na propozycje zmian i nowych rang.
Powrót do góry
uzależniony

[ Doświadczony ]

PostWysłany: Wto, 26 Gru 2006, 15:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ooo, niezłe urozmaicenie, ale dlaczego np. ja i Sephiroth mamy ponad 100 postów i mamy rangę jako "tester", a nie "uzależniony"? Tester jest od 30 do 100 Confused
Taka mała sugestia...

EDIT;

Pochwalę tutaj admina, że wprowadził funkcję pochwał Wink

WIARA CZYNI CUDA!!!
Powrót do góry
Administrator
Ferum Admin

[ Doświadczony ]

PostWysłany: Wto, 26 Gru 2006, 17:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To był oczywiście błąd. Już poprawione.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Feromony :: Ferum.pl :: Bez cenzury o feromonach -> Pytania i uwagi techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: