|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ali  uzależniony
Sprawdzone: Alchemy Man, Alchemy GOLD, RM, Pheromax, NPA, Perception, Chikara (gel i spray) oraz Love&Desire
|
Wysłany: Pią, 08 Wrz 2006, 18:55 Temat postu: Pytania odnośnie nowych eksperymentów |
|
|
A ja mam jeszcze pytanie do FERUM.
Czytałem teraz na feromony.pl te nowe doświadczenia i wyczytałem, że mężczyźni unikają androstenolu. Czy jeśli spryskam się nim, to mężczyźni będą mnie unkiać?
I dlaczego w 1995 przeprowadzono badanie z androstadienonem, skoro odkryto go niedawno???
I podobno androstenon zmniejszał pobudzenie u mężczyzn, a zwiększał u kobiet. To prawda? Ja jak zastosuję Pheromax, to nie jestem wcale pobudzony.
I jeszcze jedno. Podobno androstadienon działa (VNO jest na to wrażliwy), gdy nawet feromon ten nie jest wyczuwalny normalnym zmysłem powonienia. Znaczy to, że jeśli nie czuję zapachu Pheromax (który zawiera androstadienon) i myślę, że yparował to wobec tego może on działać??? _________________ I bez feromonów ludzie się kochają!
Pozdrawiam!
Ali
WIARA CZYNI CUDA!!! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ferum  uzależniony
|
Wysłany: Pon, 11 Wrz 2006, 09:11 Temat postu: Re: Pytania odnośnie nowych eksperymentów |
|
|
| ali napisał: | | Czytałem teraz na feromony.pl te nowe doświadczenia i wyczytałem, że mężczyźni unikają androstenolu. Czy jeśli spryskam się nim, to mężczyźni będą mnie unkiać? |
Androstenol jest feromonem społecznym, jest pozytywnie odbierany zarówno przez mężczyzn, jak i kobiety, jednakże wytwarzany jest głównie przez ciało mężczyzn, należy do rodziny androstenów, a więc jest feromonem męskim. Po przeprowadzeniu doświadczenia, o którym piszesz, okazało się jasne, że ludzie reagują na feromony dokładnie jak zwierzęta - unikają miejsc, które oznaczone zostały przez innego samca. Do takiego miejsca przypisana została informacja "jest to mój teren, nie zbliżaj się".
Gdy spryskasz się Androstenolem, niekoniecznie mężczyźni będą Cię unikać, ale z pewnością postrzegać będą Cię jako osobę bardziej męską. Co stanie się dalej, zależy już od ludzi oraz kontekstu.
| ali napisał: | | I dlaczego w 1995 przeprowadzono badanie z androstadienonem, skoro odkryto go niedawno??? |
Badania nad Androstadienonem przeprowadzane były już dużo wcześniej, jednakże dopiero niedawno uznano, iż może być kandydatem do miana ludzkich feromonów.
| ali napisał: | | I podobno androstenon zmniejszał pobudzenie u mężczyzn, a zwiększał u kobiet. To prawda? Ja jak zastosuję Pheromax, to nie jestem wcale pobudzony. |
Tak, jak już wcześniej Tobie pisałem, być może jesteś jedną z anosmicznych osób, która ma zmniejszoną zdolność do wyczuwania tego rodzaju związków. Nie każda osoba, która stosuje feromony staje się pobudzona. Czasami osoby, które znajdują się wokół Ciebie mogą być bardziej pobudzone dzięki Twoim feromonom.
| ali napisał: | | I jeszcze jedno. Podobno androstadienon działa (VNO jest na to wrażliwy), gdy nawet feromon ten nie jest wyczuwalny normalnym zmysłem powonienia. Znaczy to, że jeśli nie czuję zapachu Pheromax (który zawiera androstadienon) i myślę, że yparował to wobec tego może on działać??? |
Dokładnie tak. Feromony działają najlepiej wtedy, gdy ich zapach nie jest jeszcze świadomie wyczuwany. W szczególności Androstadienon, którego wystarczy minimalna dawka, aby wywołać zmiany w fizjologii oraz nastroju innych osób. _________________ Zanim cokolwiek napiszesz, przeczytaj: http://ferum.pl/wielkie-faq-feromonow-t268.html
Nie wiesz, który produkt wybrać? Zobacz: http://www.feromony.pl/gama
Pozdrawiam!
Ferum
ferum@feromony.pl
http://www.feromony.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ali  uzależniony
Sprawdzone: Alchemy Man, Alchemy GOLD, RM, Pheromax, NPA, Perception, Chikara (gel i spray) oraz Love&Desire
|
Wysłany: Pią, 15 Wrz 2006, 16:56 Temat postu: |
|
|
A czy jeśli któraś osoba ma katar, to feromony mogą na nią nie działać?
Pytam się dla pewności, ale chyba nie.
Akurat się przeziębiłem i żadnego zapachu nie czuję, a gdy użyłem Pheromax, to go- o dziwo- wyraźnie wyczuwałem!
Wiem, że zapach nie ma nic wspólnego z VNO, ale mówię
I dlaczego- jeśli feromony oparte są na alkoholu- P10 można stosować bez tego? Chodzi mi o ten "super- koncentrat".
EDIT;
Jeszcze jedno;
1. Dlaczego- jeśli Chikara i Perception w żelu- posiadają odpowiednio stężenia 0,012 i 0,048 to stosuje się ich prawie tyle samo? Niby flakon Chikary zawiera 0,068, a próbka mniej i żelu stosuje się więcej, a Perception?
2. I dlaczego na stronie opisowej Pheromax pisze, że można kupić próbkę w kulce 2ml, aby przekonać się o skuteczności Pheromax, lecz największe efekty przynosi Pheromax w atomizerze?
Przecież to ten sam produkt! Czyżby taki chwyt marketingowy?
Przecież NIE MOŻNA BYŁO tak napisać przekazując "wydajniejszy jest flakon z atomizerem"! _________________ I bez feromonów ludzie się kochają!
Pozdrawiam!
Ali
WIARA CZYNI CUDA!!! |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ferum  uzależniony
|
Wysłany: Wto, 19 Wrz 2006, 15:41 Temat postu: |
|
|
| ali napisał: | | A czy jeśli któraś osoba ma katar, to feromony mogą na nią nie działać? |
Może być różnie u każdego człowieka. Przy katarze zdolność wyczuwania jakiegokolwiek zapachu jest zmniejszona. W końcu VNO również znajduje się w nosie człowieka.
| ali napisał: | | I dlaczego- jeśli feromony oparte są na alkoholu- P10 można stosować bez tego? Chodzi mi o ten "super- koncentrat". |
Perfect Ten również oparty jest na alkoholu etylowym. Różnica polega na tym, iż jest silnie stężony.
| ali napisał: | | 1. Dlaczego- jeśli Chikara i Perception w żelu- posiadają odpowiednio stężenia 0,012 i 0,048 to stosuje się ich prawie tyle samo? Niby flakon Chikary zawiera 0,068, a próbka mniej i żelu stosuje się więcej, a Perception? |
Na stronie znajdował się błąd! Ali, bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi. Oczywiście 0,048% dotyczy pełnego flakonu. Stężenie próbki jest niższe. Poprawione.
| ali napisał: | | I dlaczego na stronie opisowej Pheromax pisze, że można kupić próbkę w kulce 2ml, aby przekonać się o skuteczności Pheromax, lecz największe efekty przynosi Pheromax w atomizerze? |
Różnica tkwi w wydajności. Pełny flakon wystarcza na znacznie dłuższy czas użykowania. Po prostu, są osoby, które mają zbyt wysokie oczekiwaia w stosunku do feromonów. Dopiero po dłuższym użytkowaniu stwierdzają, że "coś w tym musi być".
Ale oczywiście, masz rację, że tekst może być niezrozumiały, dlatego też został zmieniony. _________________ Zanim cokolwiek napiszesz, przeczytaj: http://ferum.pl/wielkie-faq-feromonow-t268.html
Nie wiesz, który produkt wybrać? Zobacz: http://www.feromony.pl/gama
Pozdrawiam!
Ferum
ferum@feromony.pl
http://www.feromony.pl |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
adamo20 nowy
|
Wysłany: Wto, 19 Wrz 2006, 22:10 Temat postu: |
|
|
Własnie czytam tą dyskusję i doszedłem do wniosku że ktoś tu mija sie z prawdą
Po pierwsze: jak to możliwe że żel ma pięciokrotnie niższe stężenie niż flakonik odpowiednio Chikara flakon(0,068 mg/ml)-Chikara żel(0,012mg/l)
Po drugie:w opisie Chikary jest napisane że zawiera w 15ml aż 10 ml(niby stężenie 0,667) czystych feromonów jak to jest możliwe jeśli Ali napisał że stężenie wynosi 0,068mg/ml a moderator(czyli "fachowiec"w kwesti feromonów)zgodził sie z tym czyżby niedopatrzenie wątpie ,obliczając według tego flakon zawiera tylko 1mg
Po prostu ktoś tu zwodzi ,proszę nie myslec ze jestem przedstawicielem firmy zajmującej sie dystrybucją feromonów ale firma ta oferuje feromony według mnie po zbyt zawyżonych cenach ktore nie są adekwatne do ich jakośc i skuteczności.Zgadzam sie że feromony istnieja sam doświadczyłem ich działania(wiele razy) ale można je nabyc za dużo niższą cenę i tak samo skuteczne jak te oferowane na tej stronie.Pozdrawiam
Oto moje zdanie!!!
P.S Dlaczego firma oferująca tak drogie feromony nie przedstawiła nigdy ekspertyzy z niezależnego labolatorium  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
i17 uzależniony

Sprawdzone: Pheromax Man, Alchemy Man i GOLD, Chikara, NPA, Perfect Ten
|
Wysłany: Wto, 19 Wrz 2006, 22:23 Temat postu: |
|
|
Jeżeli chodzi o Chikarę, to na stronie jest po prostu błąd. Powinno być 10mg na 15ml a nie 10ml na 15ml.
(pamietajmy, ze
w 1 litrze 1kg
w 1 ml jest 1g)
15ml/15 = 1ml
10mg/15 = 2/3
Jest więc 0,(6) mg / ml
Matematyka się kłania...
n/c
Skoro inne feromony, dużo tańsze działają, to podaj proszę adres strony, nazwę sklepu, itp. _________________ chemia to nie wszystko |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
i17 uzależniony

|
Wysłany: Wto, 19 Wrz 2006, 22:24 Temat postu: |
|
|
Dlaczego wypowiedz przed moja zostala usunieta?!?!! _________________ chemia to nie wszystko |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
imesh23 nowy
|
Wysłany: Sro, 20 Wrz 2006, 01:24 Temat postu: |
|
|
| i17 napisał: | | Dlaczego wypowiedz przed moja zostala usunieta?!?!! |
Oooo nieładnie
Czyżby adres konkurencjii ?
i17 pamiętasz o czym był usunięty post ? - napisz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
i17 uzależniony

|
Wysłany: Sro, 20 Wrz 2006, 13:09 Temat postu: |
|
|
Generalnie post był taki, że feromony na feromony.pl są bardzo drogie, że można równie dobre feromony kupić za dużo niższe pieniądze. Była tam jeszcze wzmianka coś o stężeniu Chikary, że się nei zgadza.
Generalnie post bardzo krytyczny. _________________ chemia to nie wszystko |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gokar83 nowy
|
Wysłany: Sro, 20 Wrz 2006, 13:16 Temat postu: |
|
|
dziwne ze posty krytyczne zostaja usuniete :/
ale ogolnie to nie wiem gdzie jeszcze mozna kupic skuteczne feromony - wszedzie widze tylko love and didire oraz ph pheromony a one juz z daleka pachna sciema |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
simon_85  uzależniony

Sprawdzone: Pheromax,Chikara,The Edge, Perception
|
Wysłany: Sro, 20 Wrz 2006, 14:55 Temat postu: |
|
|
O czym Wy wogle mowicie??przeciez to adamo20 napisal "krytyczny post"i jakos jego postu nie usunieto,napisal ze mozna kupic feromony duzo taniej w innym sklepie oraz o stezeniu chikary.Noi co zostalo usuniete???????  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
i17 uzależniony

|
Wysłany: Sro, 20 Wrz 2006, 16:03 Temat postu: |
|
|
no i post pojawił się znowu... _________________ chemia to nie wszystko |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
simon_85  uzależniony

Sprawdzone: Pheromax,Chikara,The Edge, Perception
|
Wysłany: Sro, 20 Wrz 2006, 16:51 Temat postu: |
|
|
hmm no nie wiem moze u Ciebie tego nie pokazywalo ale u mnie ciagle ten twoj post jest.Czy jest w nim przedstawione twoje obliczenia matematyczne i ze matematyka sie klania??dobra nie masz czego sie czepiac tylko"znikajacych postow"ferum na pewno nie usuwa krytycznych postow a dowodem jest tego post adamo20 jakos nadal widnieje.Nie wiem czemu i17 robisz takie problemy  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
adamo20 nowy
|
Wysłany: Sro, 20 Wrz 2006, 18:17 Temat postu: |
|
|
| ali napisał: | | ]1. Dlaczego- jeśli Chikara i Perception w żelu- posiadają odpowiednio stężenia 0,012 i 0,048 to stosuje się ich prawie tyle samo? Niby flakon Chikary zawiera 0,068, a próbka mniej i żelu stosuje się więcej, a Perception? | odpowiada moderarator-
Na stronie znajdował się błąd! Ali, bardzo dziękujemy za zwrócenie uwagi. Oczywiście 0,048% dotyczy pełnego flakonu. Stężenie próbki jest niższe. Poprawione.
Matematyka kolego sie nie kłania wnioskując z dyskusji,moderator przyznaje rację Alemu ktory napisał że stężęnie Chikary wynosi 0.068mg/ml czyli w 15ml znajduję sie tylko 1mg czyż nie mam racji
A co mnie jeszcze zastanawia że Perception flakon posiada czternastokrotnie niższe stęzenie niż Chikara(zakładając ze wynosi ono w Chikarze 0.667mg/ml w co w bardzo wątpie a w Perception 0.048mg/ml)
Bardzo dziwne  |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
i17 uzależniony

|
|
| Powrót do góry |