Forum Feromony :: Ferum.pl :: Bez cenzury o feromonach

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

zestaw "podręczny"

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Feromony :: Ferum.pl :: Bez cenzury o feromonach -> Pytania i uwagi techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jones
nowy

PostWysłany: Nie, 01 Lip 2007, 19:33    Temat postu: zestaw "podręczny" Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zastanawiam się w jaki sposób móc zabrać ze sobą ulubione feromony, ale żeby nie zajmowały zbyt wiele miejsca, bo wiadomo że na imprezę trudno brać ze sobą powiedzmy fiolkę chikary, npa i jeszcze coś do przykrycia zapachu...Idealnym moim zdaniem rozwiązaniem byłby choćby taki mały atomizerek jak z próbki pheromaxu, wie ktoś gdzie można kupić coś takiego? No i jakie są wasze metody gdy idziecie na dłuższą imprezę? A wracając do atomizera - jak odmierzyć ile feromonów da jedno psiknięcie, gdybym wlał do niego np. NPA? A gdyby to był flakonik z kulką - ile cm dałoby 1 kroplę? Chociaż ostatnie pytania to może bardziej pasowałyby na forum dla młodych chemików Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Daniel
uzależniony

Sprawdzone: Na+ : Pheromax,chikara oraz probka,Na- Love&Desire,arome amour offence,Ph, nad BTB trwają bada

PostWysłany: Pon, 02 Lip 2007, 13:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Npa jak wzocisz do flakonika z atomizerem to mozna tak atomizer delikatnie nacisnac ze sie Ci skropli na palec...Ja tak uzywam pheromax obecnie w probce jedno nie pełne delikatne nacisniecie daje mi jedna krople...
jones
nowy

PostWysłany: Sro, 04 Lip 2007, 07:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam zamiar zrobić sobie mieszankę NPA z perfumami i wlać to do atomizera, żeby było zawsze pod ręką. Zastanawiam się tylko jakie stężenie zrobić, początkowo myślałem o czymś, co w efekcie jednego psiknięcia da mi ok pół kropli. Musze tylko jakoś zmierzyć ile kropel wypsikuje atomizer który mam żeby dobrać właściwą proporcję. Hmm, a może wie ktoś z Was jaką część mililitra stanowi jedna kropla? Taka kropla wzorcowa? Smile Nie powiem, przydałoby mi się to.

Jeszcze jedno - na zagranicznym forum czytałem w jednym poście, że ponoć NPA zmieszane działa w jego przypadku nieco gorzej niż nakładane osobno. Może ktoś z Was ma podobne odczucia?
Powrót do góry
ali Płeć:Mężczyzna
uzależniony

[ Doświadczony ]

Pochwał: 1
Sprawdzone: Alchemy Man, Alchemy GOLD, RM, Pheromax, NPA, Perception, Chikara (gel i spray) oraz Love&Desire

PostWysłany: Sro, 04 Lip 2007, 11:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jones- a do jakiego atomizera zamierzasz to wlać? Chciałbym zrobić podobnie, ale czasami mam ochotę na inne perfumy, więc musiałbym zrobić ze 3 takie próbki Very Happy

WIARA CZYNI CUDA!!!
Powrót do góry
jones
nowy

PostWysłany: Sro, 04 Lip 2007, 22:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam atomizer AVONu, są takie na allegro po niecałe 6zł. Jak się sprawują (czy są szczelne) to jeszcze nie wiem bo za krótko go mam, ale może spełni swoje zadanie. Ciągle tylko się zastanawiam jak by tu wyliczyć ile ml/kropli idzie na psiknięcie. No i nie jest taki mały jak bym chciał - cała oprawka zajmuje sporo, długi jest chyba na ok 8cm.
Powrót do góry
ferum Płeć:Mężczyzna
uzależniony

[ Doświadczony ]

PostWysłany: Czw, 05 Lip 2007, 15:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jones, najlepszy efekt uzyskasz gdy zmieszasz NPA z własnymi perfumami w proporcjach 1:6 (zalecenie producenta). A więc 1ml NPA + 6 ml perfum. Możesz wtedy stosować perfumy w tradycyjny sposób - 1 do 3 aplikacji, bez obawy, iż przesadzisz z ilością feromonów.

Pozdrawiam!
Ferum
ferum@feromony.pl
http://www.feromony.pl
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Rav
nowy

Sprawdzone: Pheromax; BTB [test]

PostWysłany: Pią, 06 Lip 2007, 09:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sa krople małe i duże Smile

srednica próbki pheromaxu z kulka ma ok 0,5 cm a wysokośc 3,5.
Liczymy pole podstawy, mnożymy razy wysokosć i wychodzi 2,7 cm3.

1 cm3 to jest 1000 mm3
1cm3 to jest 1ml

trzymam btb w probce po phero, ale co jakis czas jak sie skończy to przemywam sobie alkoholem żeby naskórek wymyc. pisalem juz o tym wczesniej.

pozdr
Powrót do góry
ali Płeć:Mężczyzna
uzależniony

[ Doświadczony ]

Pochwał: 1
Sprawdzone: Alchemy Man, Alchemy GOLD, RM, Pheromax, NPA, Perception, Chikara (gel i spray) oraz Love&Desire

PostWysłany: Pią, 06 Lip 2007, 13:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pojemniczek do takiego "zestawu" można wykorzystać po próbkach perfum- najlepiej z atomizerkiem. Będzie to chyba odpowiednik próbki Pheromax.

WIARA CZYNI CUDA!!!
Powrót do góry
jerzyk Płeć:Mężczyzna
nowy

Sprawdzone: NPA, Pheromax (testuje:)

PostWysłany: Pią, 14 Mar 2008, 16:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba że większa ilość osób opowie się za stworzeniem małego pojemniczka do którego każdy będzie mógł przelewać co będzie chciał... tak się składa że mam możliwość wyprodukowania czegoś takiego Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Feromony :: Ferum.pl :: Bez cenzury o feromonach -> Pytania i uwagi techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: